ONTMOET

Mieke
van Deursen

In 1981 openden John en Mieke van Deursen hun eerste Shoebywinkel in Den Bosch. Wat op 70 m2 begon is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 225 winkels en een webshop. In de eerste tien jaar openden ze 10 winkels, daarna versnelde de groei. In 2000 stond de teller al op 60 winkels en 2008 werden er in 1 jaar maar liefst 36 geopend.

In 2010 verkocht de familie Van Deursen de meerderheid van de aandelen aan een investeringsfonds. Drie jaar en een recessie later kocht ze 100 procent van de aandelen terug. Die aandelen zijn inmiddels in handen van de kinderen van John en Mieke, Jill en Mitch, naar wie in 1997 het eigen kinderkledingmerk Jill & Mitch is vernoemd. Een echt familiebedrijf dus, waarin de centrale gedachte altijd onveranderd is gebleven: Shoeby staat voor ongelooflijk veel persoonlijke aandacht & service, gezellige winkels op strategische locaties met een trendy eigen collectie in een herkenbaar handschrift voor het middensegment.

Daarnaast staat de familie Van Deursen voor een flinke dosis ondernemerschap, Mieke zal op persoonlijke wijze hierover alles vertellen, over haar drempels, haar overwegingen en haar successen.

Onze

Partners